HOE WE PROACTIEF HANDELEN.

Doneren & helpen

Als medisch bedrijf dat oplossingen voor huid- en wondzorg ontwikkelt, is het niet meer dan normaal dat we onze producten overal proberen te krijgen waar ze nodig zijn. Toen op 4 augustus 2020 twee explosies de Libanese hoofdstad Beiroet opschrikten, hebben we meer dan 15.000 tubes Flaminal® Hydro en Flaminal® Forte geschonken om duizenden gewonden te helpen. Zo wilden we de Libanezen tonen dat ze er niet alleen voor stonden.

In de zomer van 2021 werden delen van België en Duitsland overspoeld door ernstige overstromingen. Om te helpen, doneerden we honderden tubes Flamigel® en Flaminal® Hydro aan de organisatie Initiative Chronische Wunden e.V. en aan de Rotary Club. Op die manier konden de acute en pijnlijke wonden van vrijwilligers worden behandeld.

MEER LEZEN

Bovendien schonken we voor meer dan € 300.000 aan tubes Flamigel® aan Belgische en Luxemburgse ziekenhuizen. Tal van gezondheidswerkers kampten namelijk met pijnlijke en geïrriteerde handen, doordat ze die veelvuldig moesten wassen en ontsmetten in de strijd tegen COVID-19.

Foto genomen door Orpea Provincie Antwerpen

MEER LEZEN

We vinden het heel belangrijk om non-profitorganisaties te helpen strijden tegen ziektes. Zo steunen we onder meer de actie 'Wear your trainers and beat disease' van de ELA. We grijpen deze gelegenheden niet alleen aan om steun te bieden aan wie tegen een ziekte strijdt. Ook zien we ze als een kans om het belang van een goede gezondheid te benadrukken en om mensen te tonen hoe je het best fit en gezond blijft.

 

We werken nauw samen met gezondheidswerkers en patiënten die onze producten gebruiken. Hun suggesties zijn onmisbaar wanneer we onze innovatieve oplossingen voor huid- en wondzorg ontwikkelen. Met veel trots sponsoren en/of nemen we deel aan evenementen van meerdere organisaties uit de gezondheidszorg.

MEER LEZEN

Gemeenschappen ondersteunen

<p>De meest voorkomende letsels in het dagelijkse leven zijn <a href="t3://page?uid=39" target="_blank">kleine wonden</a>. Daarom schenkt Flen Health regelmatig duizenden pleisters aan jonge scoutsleden en aan deelnemers van sportkampen. Scoutsgroepen kunnen bovendien EHBO-cursussen van het Rode Kruis winnen, zodat de leiding kleine verwondingen kan verzorgen. Daarnaast doneert Flen Health honderden EHBO-rugzakjes aan scholen en particulieren die van pas komen bij kleine, alledaagse ongelukjes, zoals brand- of snijwonden.</p>

Het milieu beschermen

Flen Health wil dat zijn activiteiten zo weinig mogelijk gevolgen hebben voor het milieu, rekening houdend met de financiële en technische middelen van het bedrijf. We moeten ons houden aan wetten en andere relevante voorschriften op milieuvlak die van invloed zijn op onze activiteiten. Via ons beheersysteem zullen we concrete milieudoelstellingen voor onze activiteiten bepalen en opvolgen. Bij zijn milieu-inspanningen moet het bedrijf voortdurende verbeteringen en de preventie van milieuvervuiling voor ogen houden.

We spelen een actieve rol als adviseur bij enkele onderzoeksprojecten, zoals PROBIO (PROspection for BIOactive compounds in the North Sea). In het kader van dit project wordt innovatief, erg risicovol onderzoek verricht, met als doel economische en maatschappelijke toepassingen uit te werken. Alle bevindingen zullen de 'blauwe' economie vooruithelpen, vooral wat duurzame zeevruchten en mariene biotechnologie betreft.

Binnen het interclusterproject EnzyMares werken wetenschappers aan een voorspellende toolbox voor enzymen. Het doel: het mogelijk maken om sneller nieuwe enzymen te ontdekken, zodat die vlugger op de markt kunnen komen. Flen Health gebruikt enzymen in zijn oplossingen voor wondzorg, maar ook in farmaceutica, voeding, textiel, cosmetica en nog veel meer industriële toepassingen spelen ze een belangrijke rol. Aangezien enzymen niet toxisch en biologisch afbreekbaar zijn, vormen ze een aantrekkelijk alternatief voor chemische additieven of katalysatoren.

Kris Ceurvels en Zjan Van Miert, twee Belgische kunstenaressen, hebben een creatieve en tegelijk zinvolle oplossing gevonden om onze oude tubes te hergebruiken. Zo bedekten ze drie aaneengeschakelde canvassen met liefst 6364 lege Flamigel-tubes. “We haalden onze inspiratie uit een oud schakelbord van een telefooncentrale”, vertellen de twee vrouwen. De kunstenaressen sneden de tubes in verschillende lengtes en creëerden er een zeer kleurrijk geografisch reliëf mee. Een heel vindingrijke en vernieuwende manier om oude Flamigel-tubes een tweede leven te geven als kunst. Het kunstwerk is te bewonderen bij de ingang van onze Belgische vestiging. Het herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om verbonden te blijven met de mensen in ons leven, het milieu en de maatschappij.