
Wondverzorging
Onbezorgd genieten van een kopje warme chocolademelk!
Niets lekkerder dan een warm kopje verse chocolademelk. Iedereen maakt ‘m een beetje anders, maar wij delen graag ons favoriete recept. Daarnaast krijg je enkele toptips voor bij het bereiden van je kopje puur genot (én voor wanneer het even misgaat).
Het recept:
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 330 gram pure chocolade
- 1,5 liter volle melk
- 2 theelepeltjes bruine suiker
- Snufje zout
- Hak de chocolade in kleine stukjes.
- Verwarm de melk, suiker en het zout in een pan op middelhoog vuur en blijf roeren zodat niets aanbrandt.
- Wanneer er belletjes in de melk verschijnen voeg je de chocolade toe.
- Blijf roeren tot dat alles één glad geheel vormt.
- Klaar om te serveren. Ontdek onze serveringstips hieronder!
We delen nog enkele van onze tips bij het bereiden van je kop:
- Zet het vuur niet té warm zodat niets aanbrandt.
- Let op voor hete pannen en kopjes. Heb je jezelf toch verbrand? Smeer dan tot 3 keer per dag een dikke laag Flamigel®.
- Gebruik altijd pure chocolade en geen cacaopoeder. Zoet aan met bruine suiker of bijvoorbeeld honing.
- Opteer voor volle melk.
- Wil je wat dikkere chocolademelk? Voeg een klein beetje maïzena toe.
- Voeg zout toe. Het klinkt misschien gek maar het zorgt voor een betere smaak!
- Experimenteer met kruiden. Ze kunnen je chocomelk een verrassende toets geven. Kaneel, speculaaskruiden, chili, anijs, … Smullen maar!
- Mix en match. Gebruik niet alleen chocolade maar meng met speculaas, kokos, koffie, een likeur of andere sterke drank zoals whisky of rum.
- Pimp je chocomelk: voeg enkele van je favoriete toppings toe! Denk aan klassiekers als slagroom of marshmallows. Maar ook M&M’s, koekjes, gekleurde hagelslag, karamel, hazelnootpasta, fruit, …
- Wil je eens echt verrassend doen? Voeg een bolletje ijs toe aan je chocolademelk. Het contrast van het koude en warme is heerlijk en het maakt je chocolademelk extra romig!
Smakelijk!